fbpx

RTS – Dnevnik 2 „Moja Srbija – Vajati Bosutica“

Na samo stotinu kilometara od Beograda, planina Rudnik, odavno poznata kao vazdušna banja, turistima nudi brojna, neobična domaćinstva za odmor na selu.

Uz šum rečice i pogled ispunjen zelenilom rudničkih padina i plavetnilom neba, pravi odmor je neizbežan. A selo Bosuta, kažu, ima tri reke i više od deset potoka.

“Po mom miljenju ovo je nešto jako lepo i drugačije od ostalog turizma u svetu. Ovako, ovaj domaći turizam je mnogo lep i mi često ovako obilazimo ovakva i slična domaćinstva i zaista uživamo“, kaže gost iz Beograda Boško Delić.

“Još Jovan Cvijić u prošlom veku, kada je prolazio ovim krajem, u svojim putopisima govori – Blago narodu koji živi u ovakvom bogatstvu reka i voda, jer voda je neverovatan resurs. Ja mislim da ovde svako može da oseti tu vezu između čoveka i prirode, što je najvažnije“, izjavio je Dobrosav Vujović iz „Vajata Bosutica“

Osim dobro osmišljenog prostora za boravak i rekreaciju, u Bosutici žele da ponude gostima nešto više.

“Svakako vidimo potencijal da iskoristimo priliku da turistima koji dolaze ovde predstavimo i proizvode i usluge manjih biznisa iz našeg kraja i šire. Pre svega, to se odnosi na male, proizvodnju odeće i modnih dodataka, umetnike, kao i druge ljude koji se bave istim poslom kao i mi“, smatra Arsenije Vujović iz „Vajata Bosutica“.

Više nego pre, ovog leta domaći turisti imaju priliku da istraže prirodne lepote, čuju istorijske priče ili jednostavno uživaju na padinama Rudnika.

Pripremila: Silvija PašajlićPodeli članak:


Prijavite se na našu mejling listu

budite u toku sa novostima i pogodnostima koje nudimo


Comments are closed.