fbpx

Eko selo

Način života

Na našem imanju vodimo računa o prirodnom okruženju, dobrobiti životinja, dobrobiti lokalne zajednice, i praktikujemo i promovišemo održivi razvoj kao način života. Preduzeli smo konkretne korake kako bi naše domaćinstvo imalo smanjen ekološki otisak. Za naše goste pripremamo hranu koju delimično proizvodimo i kupujemo na selu, što je veoma značajno kao deo međusobne podrške ljudima koji žive i rade na selu.

Domaće i kupovno piće na našem imanju se služi isključivo u staklenim – povratnim bocama, što uzrokuje smanjenje plastičnog otpada u značajnoj meri. Na polju energije još uvek radimo i napredujemo, posedujemo solarni bojler koji koristi energiju sunca za zagrevanje, i jedan solarni tuš koji se nalazi u blizini bazena. Našim gostima preporučujemo korišćenje energije u meri u kojoj je to neophodno bez narušavanja njihivog komfora. Ove godine smo u saradnji sa Eko stražom organizovali akciju čišćenja rečice Bosute u našem selu i time smo učestvovali u akciji “Zavrni rukave” koja za cilj ima skretanje pažnje na problem nepropisnog odlaganja i bacanja smeća u našoj zemlji.

Više o samoj akciji pročitajte u članku ispod.

Više o samoj akciji pročitajte ovde.

 

Ukoliko želite da smanjite vaš ekološki otisak , pripremili smo za vas kratko uputstvo.

Eko straža - Zavrni rukave 2 - Bosuta

Akcija čišćenja rečice Bosute

U saradnji sa Eko stražom organizovali smo akciju čišćenja rečice Bosute. Bosuta … Pročitaj ceo tekst

Featured Post
Hvala na gostoprimstvu, bilo nam je drago što smo bili vaši gosti i što smo zajedničkim snagama pomogli da vaše okruženje bude još lepše.
Jelena
 • IMANJE

  Našim gostima smo obezbedili niz ambijenata: splav na rečici Bosuti, platforma na drvetu, bazen, plaža rečice Bosute. Na imanju ćete pronaći i ljuljaške, viseće ležaljke, klupice na više mesta. Prepustite se i uživajte u zvucima prirode.

 • MNOŠTVO AKTIVNOSTI

  Kod nas imate priliku da sami kreirate svoj dan. Možete koristiti: saunu, vruću kadu, teretanu, teren za igru, igraonicu. U ponudi imamo biciklove za vožnju koje svi naši gosti mogu koristiti, kao i mogućnost vođenih šetnji.

 • BAZEN NAĐA

  Odmor na našem imanju u letnjim mesecima je upotpunjen bazenom u prirodnom ambijentu. Bazen se puni izvorskom vodom i tokom celog dana je osunčan, što uzrokuje prijatnu temperaturu vode koja omogućava i kupanje u večernjim satima.

 • PUN PANSION

  Za naše goste Aleksandra pripremama tri obroka prema svojim receptima. U pripremi hrane koristi kvalitetne domaće namirnice. Pored obroka domaće kuhinje nudimo vegetarijanske i veganske/posne obroke za naše goste.

 • DRUŽINA BOSUTICA

  Jedna od čari sela su domaće životinje. Na našem imanju imate priliku da upoznate našu malu družinu. Družinu predvodi magarica Duša, a družinu čine naši psi, mačke i kokoške.

 • VAZDUŠNA BANJA

  Planina Rudnik je 1922. godine proglašena za vazdušnu banju. Kvalitet vazduha u našem kraju je odličan zbog povoljnih klimatskih uslova, velike šumovitosti i brojnih izvora.

 • NOVOSTI

  Budite u toku sa novostima sa našeg imanja i ispratite sve vesti na našem blogu.

 • INICIJATIVE

  Na ovoj stranici možete pronaći inicijative koje smo pokrenuli kao i male biznise iz lokalne i šire zajednice koje podržavamo.

 • VAJAT MIRKA

  Vajat Mirka se nalazi na desnoj strani našeg imanja u neposrednoj blizini bazena. Poseduje terasu sa pogledom ka bazenu i prostranoj livadi koja će vas očarati.

 • VAJAT VUK

  Vajat Vuk se nalazi na levoj strani našeg imanja i u neposrednoj je blizini rečice Bosute. Poseduje prostranu terasu do koje dopire zvuk žubora rečice i uz prirodno ukruženje stvara jedinstven doživljaj.

Imate pitanje?

vajati@bosutica.rs